Elfeledett magyar tévéműsorok (és sorozatok)

Elfeledett magyar tévéműsorok (és sorozatok)

Szellemvasút

2024. április 16. - MisterP

Magyarországon 1997 óta léteznek az ún. "kereskedelmi tévéadók", vagy rövidítve kertévék. Az azóta eltelt 27 év során számos sikeres műsor és sorozat került adásba ezeken az adókon, annál több volt azonban, amik annyira sikertelenek voltak, hogy néhány adás után el is tűntek a süllyesztőben. Ez a blog ezekről a műsorokról szól.

Mai alanyunk a Szellemvasút című műsor. Ez egy első sorban  politikai kabaréműsor volt, aminek első (és utolsó) adása 2005.februárjában ment le az RTL KLUBon. A műsort Váncsa István újságíró vezette, és  egyszerre próbálta parodizálni a csatorna műsorait és az ország legjelentősebb politikai személyeit, illetve a korabeli celebeket. A koncepció pofonegyszerű volt: a műsorban már korábban felvett tévéfelvételeket használtak, amik alá szinkronszínészek mondták fel a viccesnek szánt, ám annál erőltetettebb szöveget (a legtöbb személyt ugyanaz a két szinkronszínész, Bolla Róbert és Menszátor Magdolna szinkronizálta). 

A műsor következő adása az eredeti tervek szerint márciusban került volna képernyőre, azonban ,már az első adás is elmarasztaló kritikákat kapott. A műsorról Tóth W. Árpád, az Index kritikusa írt először kritikát Parasztbola címmel, utalva ezzel arra, hogy a műsor sok hasonlóságot mutat a '80-as években  vetített? Árkus József vezette Parabola című műsorral. 

"Itt nincs helye a körülményes finomkodásnak. A Szellemvasút egy darab szar, akkora és olyan darab mégpedig, amihez hasonlót rég nem tálalt fel egyik nagy tévé sem. Váncsa Istvánnal együtt is az, animációkkal együtt is, sőt részben azoktól, egészében és részleteiben is szar, egy szarfraktál."

                                                                                                            Tóth W. Árpád

Mindössze 4 nappal Tóth W. cikke után az Index már azt írta, hogy az RTL Klub leveszi műsorról a Szellemvasutat. A döntést Váncsa István is támogatta, mivel állítása szerint a műsort annyira szégyellte, hogy az utcára sem szeretett kilépni sokáig. 

Akinek ennek ellenére is felkeltette az érdeklődését a Szellemvasút, azok számára lentebb megtekinthető a műsor egyetlen adása.

 Ennyi lett volna hát a Szellemvasút felidézése. Ha érdekelnek a hasonló tartalmak, akkor kövesd be a blogomat, és tarts velem a következő alkalommal is, amikor a TV2 Buzera című műsorát fogjuk felidézni.  

A bejegyzés trackback címe:

https://elfeledettmagyartevemusorokessorozatok.blog.hu/api/trackback/id/tr2618382399

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2024.04.18. 22:32:08

Én láttam. Határozottan állíthatom, hogy a Parabola mégis szórakoztatóbb volt. Súlyos tévedés volt azt hinni, hogy mert Váncsa néha mondott jópofa dolgokat, egy egész műsort is rá lehet bízni. Ez talán minden idők legnagyobb kertévés tévedése volt.

Mostanában Pottyondi Edina körmonfont élcei idézik bennem ellenállhatatlanul Árkus József kínos poénjait. Döbbenetes a hasonlóság.
süti beállítások módosítása